Gyakran Ismételt Kérdések

Az alábbiakban a versennyel kapcsolatban leggyakrabban felmerült kérdésekre adott válaszokat adjuk közre. Amennyiben további kérdésetek van, jelezzétek ​az es2014@netskills.hu e-mail címen!
 

1. Eddig még csak a Cisco Hálózati Akadémia CCNA képzésének első két szemeszterét végeztem el. Indulhatok-e a versenyen?

Mindenképpen javasoljuk az indulást! Az első forduló versenyfeladatainak előre meghatározott és külön is jelzett része olyan ismeretekre építkezik, ami a CCNA képzés első két szemeszterében található meg, így ezzel a háttérrel már érdemes belevágni. Amennyiben a regisztrációnál jeleztétek, hogy tanulmányaitokban még csak itt tartotok, akkor az említett feladatok megoldásait külön is értékeljük, és a külön verseny legjobbjai ajándékcsomagot kapnak.

2. Nem vagyok Cisco Hálózati Akadémia hallgató. Indulhatok-e a versenyen?

Ha a korhatárra vonatkozó feltételnek megfeleltek, akkor természetesen igen, mivel a versenynek nem feltétele az akadémiai tagság. Ha más formában már szert tettetek a megfelelő tudásra, akkor mindenképpen érdemes jelentkezni.

3. Mit jelent a hálózati szimulációs feladat a lehetséges feladattípusok között?

Olyan feladatot (feladatokat) kaptok, amit a Packet Tracer hálózati szimulációs program legfrisebb (5.3.3-as verzió) segítségével kell majd megoldanotok. A Cisco Hálózati Akadémiák hallgatói ismerik ezt a programot, a többiek számára a szükséges információt a jelentkezést követően megküldjük.

4. Szeretném kipróbálni a Windows Server 2008 R2 operációs renszert. Hogyan tehetem ezt meg?

A rendszernek van időkorlátos kipróbálási verziója, amit akár az otthoni gépedre is feltelepíthetsz. Amennyiben nincs különálló géped a tesztelésre, úgy használhatsz valamilyen ingyenes virtualizációs technológiát.

A Windows Server 2008 R2 funkcionalitásban teljes, csupán időkorláttal rendelkező, kipróbálási verziót itt érheted el:

http://technet.microsoft.com/hu-hu/evalcenter/dd459137.aspx

5. A feladatok között szerepel a Linux operációs rendszer telepítése és konfigurálása. Eddig még nem foglalkoztam ezzel a témával. Mekkora hátrányt jelent ez? Milyen disztribúció ismeretére lesz szükség?

A regisztrált versenyzőknek előzetesen biztosítunk szakmai segédanyagot. Az első fordulóban nem lesz szükség átfogó és mély szakmai hátttérismeretre és gyakorlatra, a feladatok a segédanyagok tüzetes áttanulmányozása alapján megoldhatók lesznek.
 

Az első fordulóban még nem lesz különösebb jelentősége hogy kinek milyen disztribúcióval kapcsolatban vannak ismeretei. A döntőben a nemzetközi verseny előírásai szerint Debian Linux-ot fognak használni a résztvevők.

Az aktuális stabil változat letölthető a Debian honlapjáról: